Oare…?!

Oare totul e aşa de uşor pe cât se spune ?!…

Oare are cineva dreptul sa intre cu boncancii, în viaţa ta ?!..

Oare alţii ştiu ce e mai bine pentru tine ?!…

Oare exista o reteţă pentru orice ?!…

Mie îmi este greu uneori să găsesc o reţeta potrivită pentru nişte simple briose ( şi atunci când o găsesc, tot  mai vreau să o modific puţin deoarece mi se pare că nu e chiar aşa cum mi-ar plăcea ).  

Cu găsitul de reţete pentru viaţă o fi mai simplă treaba….

Cauţi (sau mai bine zis, te găsesc ei pe tine), cel puţin doi specialşti care în două minute iţi prescriu reţeta de viaţă. Reţetă care la final are şi o întrebare: dar tu ce ai făcut în ultimii 20 şi ceva de ani?! … Am stat şi am admirat cerul, deoarece ştiam că vei veni „tu specialistule” care să îmi aranjezi  viaţa pentru următorii 40 de ani. Te aşteptam pe tine să îţi cumperi bocanci  numarul 45, ca să te simt atunci când îţi …bagi bocancul în sufletul meu. În cazul în care ţi-a scăpat puţin din ceea ce la un moment  numeam încredere în sine, strângi toate fărămiturile şi cu atenţie le aşezi sub talpa bocancului. După ce te asiguri că nu ai ratat nimic, te uiţi sa vezi dacă a mai rămas ceva de distrus…”i-a mai rămas, un strop de suflet, dar asta până data viitoare….”

După multe, margini de pod, margini de la pervazul geamului de la etajul 5,  margini de la autostradă,ajungi să înţelegi că cel mai grav e că trăieşti pe marginea proprii vieţi…

Acela e momentul în care te ridici, te scuturi de noroiul anilor petrecuţi pe margine şi te apuci să virezi spre centrul vieţii tale. Avântul de început e puternic, numai bun să te ducă până acolo unde se îngroaşă ceaţa. Acolo v-a trebui să cauţi o nouă energie pentru că e nouă experienţă către o nouă etapă din viaţa ta.

Mulţi specialişti în toate domeniile vei găsi, dar cel mai important e specialistul din tine care te face pe tine special şi specialist în propria viaţa.

Tschuss!

Un gând despre „Oare…?!

Lasă un comentariu