Schimbare, schimbare ….

Cum îți dai seama că e momentul să faci o schimbare ?

Șosetele se schimbă odată pe zi , sau așa e recomandat :))

Relațiile le schimbi când nu te mai regasești în ele.

Dar care e acel semnal când trebuie să faci schimarea ? Mă întreb: oare există  acel ceva care se  desclanșează în interiorul nostru și gata, de atunci ne stă mintea la schimbare și până când nu schimbi ceva, nu o sa te regăsești …..

Iarăși  e complicat, iarăși nu am gasit nimic dupa un goolgle-it  😦 … nu este nici o rețetă, nimici un hint despre cum să verifici dacă ai nevoie de o schimbare sau nu …offf

Da ! știu acele articole care ne vorbesc despre cum un job nu ne mai satisface și nu mai găsim motivația de a merge la job. Dar parca nu aș merge în extreme pentru că acolo e simplu, fie ai un interes de mai stai la acel jos sau fie esti sado-masochist 😀

Eu am o problemă cu situația aia, în care e bine, e călduț  pentru că uneori mai ai parte și de un duș rece … dar nu e chiar atât de rece încât să te facă să nu mai vi și în ziua următoare.

La job e oarecum gestionabil, ai niște criterii ca să îți evaluezi posibiltățile.  Dacă ești cinstit cu tine și te evaluezi corect poți să îți găsești un job care sa fie potrivit pentru cunoștințele tale și să  fie așa cum îți dorești. În cazul în care realizezi ca nu ești pentru job,  ești mai mult un spirit liber – clar de acolo îți iei energia și ideile pentru a dezvolta un bussines de succes.

Mno bun… acum că am clarificat misterul cu viața profesională,  mai rămâne încurcată viața personală…

În viața personală, nu este așa de simplu …și mai există și factorul perturbator numit SENTIMENTEEEE …..Offf  sună rău- dar uneori cred că dacă am fi niște roboți fară sentimente, ne-ar fi mai ușor, am fi mai fericiți …. Oups dar stai, că dacă am fi fără sentimente nu am mai ști ce înseamnă fericire. 😦  Oricum le așezi tot complicat iasă la final ….

Pană la urmă schimbarea o faci by feeling sau trebuie să fie o chestie rațională, calculată ?!…. Dar dacă rațiunea și sentimentul nu se exclud atunci când luăm o decizie pentru o schimbare?! Oare mereu există ceva mai mult decât ceea ce putem noi înțelege!?

Viața este ca orizontul, când crezi că ai văzut tot, atunci mai apare ceva și mai descoperi puțin din ceea nu puteai vedea până atunci.  Cu cât vrei să te aproprii de orizont, cu atât înaintezi mai mult și cunoști locuri noi și oameni noi și ai noi experiențe.

Este ceva în noi care are nevoie să creadă că totul are o limită și totul este palpabil și are o explicație….. dar am o veste – nu este așa.  Nu totul are o rețetă, nu totul are o explicație logică și palpabilă.

Schimbarea noastră vine din noi și oricare ar fi deciziile pe care le luăm pentru noi- bune sau rele sunt  ale noastre și într-un fel sau altul suportăm consecințele așa cum sunt.

De aceea avem nevoie de pauze, de momente în care să putem să ne analizăm.  La modul cel mai sincer, noi cu noi și nimeni altul. Să ne analizăm unde am fost și unde suntem acum.  Să analizăm drumul care ne este în fața- atât cât putem vedea și înțelege. Fiecare dintre noi  poate avea un impact asupra propriei vieți, dacă își dorește asta cu adevărat.

Tu ești cel care decide pentru tine !!!

 

Tschuss!

2 gânduri despre „Schimbare, schimbare ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s