Poveștile cu ițe încurcate…

Închid ochii, inspir și expir liniștită….încep să îmi așez frumos gândurile!

Pentru ca să am o vizualizare – îmi imaginez că am niște ațe încâlcite și încet încep, pe rând, fiecare culoare să o adun într-un ghem.

Câte un ghem pentru fiecare culoare, care se mărește pe măsură ce desfac ițele minții mele.

Încep încet, încet să îi văd logica

Încep încet, încet să fac ordine și se așează liniștea

Liniștea în urma căruia pot să gândesc!

Încep să mă gândesc la ceea ce e important

Încep să văd ce e important, dintr-o dată toate lucrurile sunt clare și au o ordine, au logica lor proprie!

Fiecare își are locul lui și reușesc să le iau pe fiecare, să le analizez și să iau o decizie –  sau cel puțin știu că am câteva situații la care nu am o soluție și la care trebuie să revin.

Soluția și decizia cred că sunt influențate de momentul în care le facem analiza, cum suntem în momentul în care le analizăm.

Dacă ne cautăm liniștea atunci când intrăm ca o furtună neagră, e cam dificil să fim foarte desciși la decizii mai puțin convenționale.

Dacă ne căutăm liniștea pentru că avem multe curcubee, e mai simplu să crezi că și unicornul este poate o soluție – chiar dacă tu ai umai permis categoria B sau multă experiență la biciclit și nu ai nici ce mai mică idee despre cum stă treaba cu unicornii care vin la pachet cu curcubeul.

Atunci când ești cu ochii închiși e ca și când citeștești o carte, numai că partea frumoasă este că de această dată e cartea ta, cartea sufletului tău, e povestea ta care un never ending story ( știu că toți murim la un moment dat, dar eu cred că atunci începe doar un alt volum și nu e vorba de finalul poveștii).

Cred că cei care ne-au învățat despre cărți și povești au făcut o mică greșeală, deoarece eu cred că o poveste nu se termină niciodată, chiar dacă personalul principal dispare – rămân cei din jurul lui, e povestea în care personajul principal și-a lăsat amprenta într-un fel sau altul.

Gândește-te la povestea bunicilor tăi. Povestea lor s-a terminat ? nu a continuat cu părinții tăi și povestea lor continuă cu tine și e responsabilitatea ta despre cum merge mai departe

Fiecare dintre noi  e parte din povestea acestei lumi și dacă te uiți puțin înapoi la familia ta, e cel mai simplu să te poziționezi în această poveste.

Nu exista film sau poveste inventată care să  fie mai interesantă, mai de amploare sau mai plină de toate experiențele posibile, ca și povestea acesti lumi, în care și tu ai un capitol.

E decizia noastră despre cum continuă următorul capitol!

Fă un bestseller din povestea ta! și din ițele minții, croșetează-ți o pătura fumoasă, care să  îți țină de cald când îl vei scrie !

 

Tschuss!

Lasă un comentariu